Skuldsatt bröd

Min tredje helg som arbetande mor har nu nästan passerat och jag kan konstatera att man snabbt hamnar i åhkanintedagarnabaragåsåattdetblirfredagsnaaaart?!-tänket. Från dag ett rent av. Mycket har hunnit hända på bebisens matfront. Ja, för en bebis är ju typ lite större bitar i purén en rätt stor händelse så du kanske inte ska förvänta dig att vi börjat med molekylärgastronomi.

Vi har börjat med större bitar i purén.

Men fjantas har även börjat äta vuxenmat! Eller, hennes föräldrar har börjat äta bebisanpassad vuxenmat så nu äter vi alla ungefär samma sak. Ska blogga lite om bebisköttbullar, pannkakor och lasagne någon gång också. Eller kycklinggryta med ris som hon fick idag. Men nog om det nu (orkar inte, men kan tipsa om att pennepasta är en hit). Bebisen har nämligen levt på köpebröd sedan den frånvarande mamman blev frånvarande. Och hon äter bröd med god aptit, det är inte det. Men det är ju så mycket skräp i köpebröd! Och salt. Och konserveringsmedel. Och drakbajs. Nä, inte det sista men säkert något nästan lika läbbigt. Idag fick det vara nog och jag ställde mig (skamset) och rörde ihop en liten bebislimpa med bakpulver (lättuggat, inte en nödvändighet då man har två tänder och gärna sitter och gnager på kantbitarna på stenugnsbakat bröd men det går snabbare att mata mellis då). Det tog ungefär 5 minuter. Eller tre veckor som maken snällt påpekade.

Äpple- och bananbröd
½ finrivet äpple
½ mogen banan
1 ägg
½ dl vetemjöl
½ dl fullkornsmjöl
2 msk olja
½ tsk kanel
½ tsk bakpulver
(frön ex. solrosfrön, linfrön, själv hade jag inga hemma)
Mosa bananen och blanda med äppelraspet. Vispa ner ägget och oljan. Rör ihop torrvarorna och häll ner i äggröran. Häll i smord och bröad form och grädda i 30 minuter i 200 grader. Receptet är ju rätt likt den mjuka pepparkakan jag bakade härom månaden, för det är ett så bra recept att man bara kan variera ingredienserna litegrann. Och skriva fler blogginlägg om samma sak. Swosh.

Brödet är som sagt lättuggat så mycket hamnar i bebisen, inte utanför. Det är gott, fiberrikt och fett så det blir lite som en hel måltid. Eller frukost. Eller mellamål.

Dags att ta tag i en ny arbetsvecka. Ses om ett par veckor.

Eller inte. För jag har uppfunnit VÄRLDENS BÄSTA PAJDEG. Skriver snart.

Annonser
Det här inlägget postades i Barnmat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s