Lösaktig chokladkaka

Det har varit en lång resa; en fet, tung och stundtals äcklig resa och äntligen är jag i mål. Efter stunder av både fasa och tvekan har jag bakat den: The slutty brownie.

Huff.

Vi snackar en kaka som består av tre i sig lika dekadenta skapelser: chocolate chip, Oreo och brownie. Närmare ett halvt kilo smör, en halvliter socker, chokladchokladchoklad. Men, innan dina kranskärl med våld drar dig bort från datorn så skall jag istället ge dig receptet. Det är inspirerat från den här bloggen (tack Marie för FB-länken), men försvenskad/norskad så att den skall gå att göra på den här sidan Atlanten. Du behöver:

Ett chokladchipskakelager:
250 gram osaltat smör
1 dl farinsocker strö
3.5 dl strösocker
2 ägg
2.5 tsk vanilla extract/2 tsk vaniljsocker
1.2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
200 gram choklad (tog blockchoklad, vi snackar ju inte Jan Hedh-finlir direkt höhöhö)
Rumstemperera smöret och vispa ihop med sockret. Tillsätt ägg och vanilj och blanda vidare. Blanda mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat och häll ner i blandningen. Blanda ordentligt och vänd ner den hackade chokladen. Egentligen behöver du bara hälften av det här men man kan göra en hel sats och spara till ett annat lämpligt tillfälle.

Ett Oreolager
20-25 oreokakor

Ett brownielager
150 gram osaltat smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao
50 gram mörk choklad (för att jag hade lite över hemma, det går bra med 2 dl kakao också)
2 ägg
2 tsk vanilla extract/2 tsk vaniljsocker
1.2 dl vetemjöl
½ tsk salt
Smält smöret på svag värme och häll ner choklad, socker och kakao. Ta av från värmen och låt allt smälta samman. Vispa ner ägg och vanilj. Blanda mjöl och salt och blanda ner i smeten.

Dags att montera kakan:
Ta hälften av den första degen och platta ut i en bakform (min är rektangulär ca 20×30). Täck ytan med kakor. Häll på browniesmeten och jämna till det. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Låt stå en god stund (gärna över natten men måste man smaka så måste man). Skär upp, servera med glass/grädde eller ät den au naturell.

Har inga bilder ännu – imorgon skall den provsmakas. Men jag har lagade en vacker laxpaj häromdagen:

Och idag åt vi Katsudon med Kimchi (lite crossover japan/korea):

Från vänster: misosoppa, katsudon, kimchi

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s